Ανακοίνωση - Απολογισμός διαδικτυακών δράσεων


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Στις 31/5 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 32 διαδικτυακών διαλέξεων που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», κατά το οκτάμηνο διάστημα Οκτωβρίου 2020-Μαΐου 2021. Στις 16/6 δόθηκε η τελευταία διαδικτυακή διάλεξη του κύκλου των 8 διαλέξεων εκτός αυτού του προγράμματος, με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2020-Ιουνίου 2021.

Έτσι, συμπληρώθηκαν 40 συνολικά διαλέξεις, μέσω διαδικτύου, σε διάστημα οκτώμισι μηνών. Τις διαλέξεις πραγματοποίησαν 49 ομιλητές (σε κάποιες οι εισηγητές ήσαν 2 ή 3)και τις παρα-κολούθησαν συνολικά 19.760 «μοναδικοί» θεατές-επισκέπτες, δηλαδή κατά μέσο όρο 495 για καθεμία. Οι αριθμοί πιστοποιούν απόλυτα την επιτυχία του εγχειρήματος της επικοινωνίας μας μαζί σας, μέσω διαδικτύου, δεδομένων των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

Με τη λήξη των διαδικτυακών μας δράσεων αυτής της περιόδου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους σας που παρακολουθήσατε διαλέξεις του ετήσιου κύκλου και, με την ανταπόκρισή σας, ακόμη δε και με τα σχόλια/ερωτήσεις σας, συμβάλατε καταλυτικά στην επιτυχία της πρωτοβουλίας μας. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όλους τους ομιλητές, για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και, επίσης, για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους. Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή Ποντιακών Μελε-τών (ΕΠΜ), την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωμα-τείων Νομού Θεσσαλονίκης (Σ.Πο.ΣΘεσ/νίκης), τα ποντιακά Μέσα Ενημέρωσης και τα αδελφά ποντιακά σωματεία, για την καλή τους διάθεση να διαχέουν την ενημέρωση, κοινοποιώντας τις σχετικές προσκλήσεις μας (σε σωματεία, οργανώσεις, μέλη τους κλπ.).

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, το σύνολο των 40 παραπάνω διαδικτυακών δράσεων είναι αναρτημένο στην πρόσφατα πλήρως ανακατασκευασμένη ιστοσελίδα μας (ιστότοποςefxinos.gr), στις ενότητες «ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΔΡΑΣΕΙΣ» και WEBTV, όπου μπορείτε να αναζητήσετε οποιαδήποτε επιθυμείτε και να την παρακολουθήσετε αυτούσια, όπως ακριβώς στον χρόνο που πραγματοποιήθηκε.Αξιοποιώντας τη φετινή (πρώτη) εμπειρία, σχεδιάζουμε ήδη το πρόγραμμα του κύκλου διαδι-κτυακών δράσεων της προσεχούς περιόδου (Σεπτέμβριος 2021-Μάιος 2022), με επίκεντρο τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εθνική τραγωδία και τη μεγάλη καταστροφή του 1922, που προσφέρει πλούσια θεματολογία και την ευκαιρία για ιστορική αποτίμηση και εθνικό αναστο-χασμό.

Στον σχεδιασμό μας αυτόν, βεβαίως, θα λάβουμε υπόψη, τόσο δικές μας διαπιστώσεις, όσο και δικές σας παρατηρήσεις, ώστε να φθάσουμε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο ποιότητας (θεματολογία, οργάνωση, τεχνική κάλυψη κ.α.).

Ασφαλώς, θα φροντίσουμε να συνδυάσουμε τις δράσεις μέσω διαδικτύου, με εκείνες που-όπως επιθυμούμε- θα οργανώσουμε με φυσική παρουσία στο Εντευκτήριο του Σωματείου μας. στον μέγιστο βαθμό που θα επιτρέπουν -όπως ευχόμαστε- οι επικρατούσες υγειονομικές συνθήκες. Οπωσδήποτε δε, για όλα τα παραπάνω θα έχετε έγκαιρη ενημέρωση.
Αγαπητά μας μέλη,
Φίλες και Φίλοι,Προσβλέποντας στην ίδια θερμή σας ανταπόκριση και για την επόμενη περίοδο, σας ευχόμα-στε
«Καλό καλοκαίρι»

Να έχετε όλες και όλοι την υγεία σας, εσείς και οι οικογένειές σας.Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΣΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ
Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας, στον ιστότοπο efxinos.gr
Σας υποσχόμαστε ότι θα είναι μιά πολύ ενδιαφέρουσα «περιήγηση»